Berichten aan Peutjut

De reactie van een bezoeker aan Peutjut begin april 2014:

Inmiddels zijn we terug van onze reis naar Sumatra. Het is een prachtige reis geweest waarin we Medan, Samosir, Banyak-eilanden, Tongging, Ketambe, Takengon, Banda Aceh en Pulau Weh hebben bezocht. We hebben goed kennis kunnen maken met land, natuur en cultuur.

De reis is prima verlopen. We hadden een lokale gids met auto die we via gidsinsumatra.nl hadden besproken. Met deze organisatie hebben we dus heel goede ervaringen. Onze gids ter plaatse, Aries Budi Luhur, heeft veel ervaring en is een prettig persoon.

In Banda Aceh hebben we natuurlijk Peutjut bezocht op 23 maart. We liepen bijna onmiddellijk Pak Amri tegen het lijf. Hij haalde er zijn zoon bij, een intelligente en enthousiaste jongen die goed Engels spreekt. Het graf van grootvader was snel gevonden. We hebben een tijdje bij het graf doorgebracht en samen Pak en zoon de boel eens goed schoongemaakt. Wat mij betreft is het niet echt noodzakelijk het graf vrij van algen en dergelijke te houden -want de tand des tijds mag wel zichtbaar zijn- maar het was eerder een rituele bezigheid ter nagedachtenis van de opa die we nooit gekend hebben. Het graf is trouwens in verbazingwekkend goede conditie na al die jaren.

Daarna zijn we bij de familie Amri op de thee uitgenodigd waar we allerhartelijkst zijn ontvangen. Aardige mensen zijn het.

Ik wil mijn complimenten maken voor de mooie staat van onderhoud waarin het kerkhof zich bevindt. Het ziet er werkelijk prachtig uit. Overal bloeiende planten en het is ook een mooie en sfeervolle plek in de drukke stad. Inmiddels heb ik een bijdrage voor het onderhoud van het kerkhof overgemaakt en voor de aardigheid voeg ik wat foto’s toe van ons bezoek.

Hartelijk dank voor alle inlichtingen en raadgevingen die mede bijgedragen hebben tot het onvergetelijk karakter van deze reis. En natuurlijk veel dank voor de inspanningen van uw stichting.

Met vriendelijke groet,

Ronny Meijers,

mede namens Emmy en Judith

BandaAceh1

BandaAceh2

BandaAceh3

BandaAceh4